Fadenwand

De start van Faden 2.0 was in culturele Broedplaats het voormalige Volkskrantgebouw, Amsterdam Oost. In de entreehal was van eind april 2012 tot eind mei 2013 de eerste Fadenwand.

Fadenwand in het Volkskrantgebouw
Fadenwand in het Volkskrantgebouw (nu Volkshotel)

In het Volkskrantgebouw zijn ook de vier Faden 2.0 goede doelen gehuistvest; Stichting Migrante-Europe, Stichting Monkey Business (inmiddels verhuisd), Stichting Privacy First en Stichting Zwerfjongeren Nederland. Filia den Hollander had in de broedplaats haar atelier.

 
Van 19 tot en met 25 januari 2013 was Faden 2.0 te gast in het Centrum voor Beeldende Kunst, Amsterdam Oost.

 
Van mei tot en met augustus 2013 was Faden 2.0 ‘live’ te zien in de Kleine Lounge van buurthuis de Meevaart, Amsterdam Oost. De Meevaart wordt gerund door buurtbewoners; vanwege dit democratische gegeven waren we erg blij dat we werden opgenomen in de Meevaart-community.

Fadenlounge in de Meevaart
Fadenlounge in de Meevaart

 
Van 2 tot en met 30 augustus 2014 exposeerde Faden 2.0 in Kunstruimte Fontrodona, Amsterdam.

Faden 2.0 in Kunstruimte Fontrodona
Faden 2.0 in Kunstruimte Fontrodona

Bij Kunstruimte Fontrodona ligt het accent op het experiment; er exposeren zowel gevestigde kunstenaars die eens iets willen uitproberen, als beginnende kunstenaars. De ruimte is een initiatief van beeldend kunstenaar Lieselotte Fontrodona. We hebben de samenwerking als erg prettig ervaren, en zijn blij met deze kunstplek waar gebalanceerd wordt tussen verkennend en officieel.

 
Van september tot en met november 2014 heeft de eindexpositie van Faden 2.0 plaatsgevonden in studio 35 sous, Amsterdam.

Faden 2.0 in studio 35 sous
Faden 2.0 in studio 35 sous

Studio 35 sous is een ruimte met werkplekken, van eigenaar Norbert Splint / CombiTekst. Splint is tekstschrijver en VVD’er. Zijn uitgangspunt is kunstenaars een kans geven, en, al borrelend (“glaasje wijn erbij”) vond hij Faden 2.0 “iets heel anders” dan zijn gangbare tentoonstellingen.

Wij van Faden 2.0 waren gecharmeerd van Splint’s uitnodiging om te exposeren in een echt ondernemersklimaat. Faden 2.0 was immers met de vraag begonnen: kun je als kunstenaar tegelijkertijd ondernemer zijn?

 

Behalve als ‘live’ Fadenwand is Faden 2.0 als totaalkunstwerk op nog twee plekken te bewonderen.

De virtuele Fadenwand vind je op de Faden 2.0 Facebookpagina. Hier kun je direct naartoe; je hoeft niet op Facebook in te loggen.

En op deze website is de galerie.