Projecten

2014
Faden 2.0 – Meerlagig kunstproject. Deelnemers kopen een “Fadenpakket” waarmee zij een “Fadenkunstwerk” maken en “Fadenkunstenaar” worden. Dit kunstwerk wordt door het Fadenteam (Filia den Hollander en haar assistenten) op een Fadenwand geëxposeerd. De Fadenkunstenaar verkoopt zijn of haar eigen kunstwerk, met hulp van het Fadenteam. Na aftrek van 10 procent overheadkosten wordt de overige 90 procent in drieën verdeeld: eenderde is voor de Fadenkunstenaar; eenderde is voor het Fadenteam en eenderde is voor vier goede doelen.
Meer lezen

 
2013
MOED – Drie opinieartikelen over het vertrek van Ann Goldstein als directrice van het Stedelijk Museum en de reactie van Anna Tilroe, kunstcritica, daar op.
Meer lezen

 
2010
Mijn Buurjongen heeft een Voornemen ontvangen – Acht pdf-kunstwerken. December 2009 besloot staatssecretaris van Justitie Albayrak het “categoriale beschermingsbeleid” voor Iraakse asielzoekers te beëindigen. 18 februari 2010 ontvingen mijn twee buurjongens van de IND een brief met een “Voornemen tot intrekking verblijfsvergunning”. Ik zag wat dat met hen deed.
Meer lezen

 
2006
EVERYONE’S A CITIZEN, BABY – A People’s EU Constitution – Een kunstproject waarin kunstenaars, juristen, mensen uit de democratiebeweging en ‘gewone’ mensen een alternatieve EU-grondwet ontwikkelen. Deze EU-grondwet:
(1) is geschreven in begrijpelijke taal,
(2) laat alles weg wat met stroomlijning van voormalige EU-verdragen te maken heeft, en
(3) versterkt democratie.
Meer lezen